DANIA MIĘSNE

 

Cielęcina w sosie grzybowym, kluski śląskie, miks sałat

66,00 zł. 

 

Pierś z kaczki faszerowana cielęciną w nucie tymianku pieczona na maśle z jasnymi kluskami,

ciemnym sosem i buraczkiami

59,00 zł

 Kurczaka kukurydziany sous vide, sałata z ziemniaka, bobu, ogórka kiszonego

43,00 zł.

Jadło drwala - chrupiący placek ziemniaczany

z gulaszem wieprzowym i bukietem surówek

47,00 zł

 

Rolada zdrojowa z kruchej wołowiny w ciemny sosie podana

z jasnymi kluskami, czerwoną kapustą

55,00 zł

 

 Policzki wołowe w sosie chrzanowym, puree, buraczki

55,00 zł


Grillowany indyk pod szpinakiem z borowikami i czosnkiem, podany na talarkach ziemniaczanych

z sosem serowym i chrupiącą sałatą

51,00 zł

 

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym

z kluskami i bukietem surówek

52,00 zł

 

Golonko pieczone (ok. 600 g) w piwie, kapusta zasmażana, pieczywo

55,00 zł.

 

Stek z polędwicy wołowej (200g) do wyboru

z sosem borowikowym lub z zielonego pieprzu. Podany z mixem sałat oraz z pieczonymi ziemniakami

105,00 zł

 

Sznycel zdrojowy z cebulą, pieczarkami, mozzarellą i boczkiem.

Sewowany z gotowanymi ziemniakami i kpaustą zasmażaną.

46,00 zł

 

Burger wołowy z frytkami i sosem: czosnkowym, meksykańskim lub koktajlowym

(bułka z własnego wypieku)

45,00 zł.