Cielęcina w sosie grzybowym, kluski śląskie, miks sałat
66,00 zł.
Pierś z kaczki faszerowana cielęciną w nucie tymianku pieczona na maśle z jasnymi kluskami,
ciemnym sosem i buraczkiami
59,00 zł
Kurczaka kukurydziany sous vide, sałata z ziemniaka, bobu, ogórka kiszonego
43,00 zł.
Jadło drwala - chrupiący placek ziemniaczany
z gulaszem wieprzowym i bukietem surówek
47,00 zł
Rolada zdrojowa z kruchej wołowiny w ciemny sosie podana
z jasnymi kluskami, czerwoną kapustą
55,00 zł
Policzki wołowe w sosie chrzanowym, puree, buraczki
55,00 zł
Grillowany indyk pod szpinakiem z borowikami i czosnkiem, podany na talarkach ziemniaczanych
z sosem serowym i chrupiącą sałatą
51,00 zł
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
z kluskami i bukietem surówek
52,00 zł
Golonko pieczone (ok. 600 g) w piwie, kapusta zasmażana, pieczywo
55,00 zł.
Stek z polędwicy wołowej (200g) do wyboru
z sosem borowikowym lub z zielonego pieprzu. Podany z mixem sałat oraz z pieczonymi ziemniakami
105,00 zł
Sznycel zdrojowy z cebulą, pieczarkami, mozzarellą i boczkiem.
Sewowany z gotowanymi ziemniakami i kpaustą zasmażaną.
46,00 zł
Burger wołowy z frytkami i sosem: czosnkowym, meksykańskim lub koktajlowym
(bułka z własnego wypieku)
45,00 zł.